«Η διοίκηση του ΠΦΣ έχει θέσει ως στρατηγική την ανάδειξη και την αναβάθμιση του ρόλου του Φαρμακοποιού. Στόχος μας είναι το Φαρμακείο να αποτελέσει υγειονομικό κέντρο , παροχής υπηρεσιών πρόληψης , συμμόρφωσης στην φαρμακευτική αγωγή και συμβολής στην αποτελεσματικότητα των θεραπειών σε εκστρατείες με κοινωνικό έρεισμα όπως καταπολέμησης της παχυσαρκίας, διακοπής του καπνίσματος, αντιμετώπισης του διαβήτη κλπ)».

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου με θέμα «Συμμόρφωση η επόμενη ημέρα» που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά.

Ο κ. Θεοδοσιάδης ανέφερε ότι μέχρι τέλη του έτους ο ΠΦΣ θα έχει υλοποιήσει ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που θα ενημερώνει τον ασθενή για την έγκαιρη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας του αφενός και στην ορθολογικοποίηση των δαπανών υγείας που αυξάνονται λόγω της ελλιπούς συμμόρφωσης των ασθενών στην θεραπεία τους.

«Το φαρμακείο θέλουμε να συνεχίσει είναι χρήσιμο προς τους ασθενείς και ο ρόλος του επιστήμονα φαρμακοποιού αναντικατάστατος για την λειτουργία του και την προσφορά του» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΦΣ .

Εκ του ΠΦΣ