«Η κρίση μας δίδαξε πολλά. Το Φάρμακο και το Φαρμακείο στοχοποιήθηκαν  υπέρμετρα. Πρέπει να γίνουν  ριζοσπαστικές αλλαγές στον χώρο του Φαρμακείου για να δούμε «Φως στο τούνελ». Τα θεσμικά ζητήματα παραμένουν πάντα και συνεχώς αναφύονται καινούργια  τα οποία και διεκδικούμε από τις εκάστοτε  κυβερνήσεις.

Στον ΠΦΣ δίνουμε έμφαση στην δια βίου εκπαίδευση και στις νέες μορφές  φαρμακείων ώστε να μην αγωνιά ο μέσος φαρμακοποιός για την επιβίωση του. Και για τις νεότερες γενιές   προωθούμε το επαγγελματικό ταμείο»

Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς συντονίζοντας  στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το μετέωρο βήμα του Φαρμακείου» στο 19ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών με τίτλο «Φαρμακευτική Νοημοσύνη 2030»  .  Στο τραπέζι συμμετείχαν οι κ.κ. Αθανάσιος Παπαθανάσης  Αντιπρόεδρος ΠΦΣ  και το μέλος  του ΔΣ κ. Γιάννης Δαγρές.

Ο κ. Βαλτάς επεσήμανε την  επιτυχία της στοχοποιημένης εκστρατείας  ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης  του ΠΦΣ για τον αντιγριπικό εμβολιασμό  που είχε σαν αποτέλεσμα τον εμβολιασμό 3 εκατομμυρίων πολιτών έναντι 2,2 εκατομμυρίων την  περασμένη χρονιά  και ανέφερε  πώς η υπεραξία των Φαρμακείων είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς το  κοινωνικό σύνολο

Ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας  τόνισε πως το φαρμακείο επιβίωσε και αυτό που επιζητούμε πλέον είναι πιο ισχυρές μονάδες και για τον λόγο αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει κίνητρα για την στήριξη των φαρμακείων

Ο Δαγρές  ανέφερε χαρακτηριστικά πώς τα φαρμακεία είναι οργανικά κομμάτια του συστήματος υγείας με επιχειρηματικά χαρακτηριστικά.