Η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας που συνεδρίασε σήμερα αποφάσισε τα ακόλουθα:

Οι φαρμακοποιοί του Ν. Καβάλας κλείνουμε επ’ αόριστο τα φαρμακεία μας από την Τετάρτη 26/3/2014 διατρανώνοντας την αντίθεσή μας στα μέτρα καταστροφής του μέσου ελληνικού φαρμακείου που με ανήθικο και ύπουλο τρόπο προσπαθεί ο Υπουργός Ανάπτυξης να εφαρμόσει.
Συγκεκριμένα:
1)      Δεν αποδεχόμαστε ίδρυση και λειτουργία φαρμακείων εντός πολυκαταστημάτων, παιχνιδάδικων κ.α.
2)      Αποδεχόμαστε την δημιουργία εταιρικών φαρμακείων με το μετοχικό ποσοστό να ανήκει αποκλειστικά στους επιστήμονες αδειούχους φαρμακοποιούς.
3)      Επιθυμούμε την θεσμική ύπαρξη αποστάσεων μεταξύ φαρμακείων και την ορθολογική τους κατανομή ως παράγοντα αποκέντρωσης τους σε μια χώρα με ιδιαιτερότητες λόγω ορεινών και νησιωτικών περιοχών.
4)      Για τα μη αποζημιούμενα φάρμακα (ΜΗ .ΣΥ. ΦΑ)
Διάθεσή τους μόνο από τα φαρμακεία με συγκεκριμένη χονδρική και λιανική τιμή καθορισμένη από το κράτος. Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό ,πρέπει να χορηγείται σε φθηνή τιμή  ελεγχόμενη από την πολιτεία  από επιστήμονα φαρμακοποιό .
Συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και την ημέρα ψήφισης του Ν/Σ και αμέσως μετά θα εκτιμήσουμε τα δεδομένα και θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας.
Ζητούμε την κατανόηση του κόσμου για την ενδεχόμενη ταλαιπωρία, αλλά η απεργία είναι η μόνη δημοκρατική δυνατότητα διαμαρτυρίας που μας απέμεινε σε αυτή τη λαίλαπα που ονομάζεται Τρόικα ,Δ.Ν.Τ. και Ο.Ο.Σ.Α.
Για το Δ.Σ
Η πρόεδρος                                                             Ο γραμματέας
Ρακιτζή Σίσσυ                                                      Μπότσης  Πέτρος