ΑΘΗΝΑ 22.2.2019

Με αιχμές για την στάση της Πολιτείας στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς επεξεργασία στις επιτροπές , αλλά και με σαφείς και τεκμηριωμένες θέσεις σε ένα πολυσέλιδο υπόμνημα , που απέσπασε τα συγχαρητήρια του προεδρεύοντος κ. Θοδωρή Δρίτσα , συνοδεύτηκε η τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΦΣ κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για το Φάρμακο.

Μιλώντας στην Διακομματική Επιτροπή για την χάραξη μακροπρόθεσμης πολιτικής για το Φάρμακο , ο κ. Θεοδοσιάδης τόνισε πώς « το Φαρμακείο και ο Φαρμακοποιός να παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής. Το Νέο Φαρμακείο θα πρέπει να μετεξελιχθεί σε υγειονομικό κέντρο με διευρυμένο και διακριτό χαρακτήρα στο περιβάλλον της Δημόσιας Υγείας».

Και συνέχισε « Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί ο συμβουλευτικός ρόλος των φαρμακοποιών , η συνεισφορά τους στην συμμόρφωση στην φαρμακευτική αγωγή, στην ενημέρωση για την αξία της πρόληψης, στην πληροφόρηση των ασθενών χρονίων νοσημάτων αλλά και να αναγνωριστεί η προσφορά τους σε ένα πλήθος υπηρεσιών που παρέχονται ήδη όπως μέτρηση πίεσης , σακχάρου , εμβολιασμών , ενεσοθεραπείας κλπ».

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα 2,2 εκατομμύρια άτομα που εμβολιάστηκαν από τα φαρμακεία και την αποσυμφόρηση που προσέφερε αυτή η υπηρεσία στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά « αν δεν γίνονταν αυτοί οι εμβολιασμοί και ο κόσμος έτρεχε στις δημόσιες δομές θα είχαμε ουρές και βέβαια πολλοί θα προτιμούσαν να μην εμβολιαστούν και σήμερα ο αριθμός των θυμάτων από τη γρίπη θα ήταν πολλαπλάσιος».

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#d8b45604-434e-480c-8881-a9fb00b85bc3