Αθήνα, 9/3/2020

Αρ. Πρωτ. 819

ΠροςΤον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ,
κ. Αρκουμανέα Παναγιώτη

ΕΠΕΙΓΟΝ

Κύριε Πρόεδρε,

Επικοινωνούμε μαζί σας για να ζητήσουμε σαφείς οδηγίες για την διαχείριση των προβλημάτων που αφορούν το χώρο των φαρμακείων από την εξάπλωση του κορωνοϊού COVID -19.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, το φαρμακείο είναι το πρώτο σημείο επαφής για ανθρώπους που έχουν τα πρώτα συμπτώματα, που νοσούν και δεν το γνωρίζουν, αλλά κυρίως για το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού (υπερήλικες, χρόνια νοσήματα κ.λ.π.).

Γι αυτό είναι σημαντικό οι Φαρμακοποιοί να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν πέραν φυσικά των γενικών μέτρων προφύλαξης, που ισχύουν για όλους τους πολίτες και για τα οποία οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει αναλυτική ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, όπως επίσης έχουν αναλάβει το σημαντικό έργο ενημέρωσης των πολιτών με τη διανομή ενός εκατομμυρίου φυλλαδίων που θα διανέμονται από τα φαρμακεία στους πολίτες.

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά τα προβλήματα που προέκυψαν και είναι εντονότερα στους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου θεωρούμε αναγκαίο να μας αποστείλετε εξειδικευμένες οδηγίες για τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς.

Με Εκτίμηση

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

     ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ                                  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ