Για 7η συνεχή χρονιά, το ΙΔΕΕΑΦ και ο ΠΦΣ υλοποιούν το πρόγραμμα διαδικτυακών σεμιναρίων για φαρμακοποιούς (webinars), μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.ideeaf.gr. Τα διαδικτυακά σεμινάρια αυτά, αποτελούν το πιο μαζικό και επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για φαρμακοποιούς, με εγγεγραμμένα μέλη που αγγίζουν τα 4.000 και με μέσο όρο παρακολούθησης ανά σεμινάριο μεγαλύτερο των 2.000 χρηστών.

Για το 2019 έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν 25 σεμινάρια με ενδιαφέρουσα θεματολογία, που θα είναι χωρισμένα σε τέσσερις ενότητες: Πρόληψη & Φαρμακείο, Διαχείριση ασθενών με χρόνια νοσήματα, Περιποίηση δέρματος και Λειτουργία Φαρμακείου.

Από φέτος καθιερώνεται η διαδικασία «Ρωτάτε; Απαντάμε!», που θα ισχύει στις περιπτώσεις σεμιναρίων για τα οποία έχει γίνει ήδη ανάλυση του θέματος. Ουσιαστικά θα δίνεται η δυνατότητα στους φαρμακοποιούς να θέσουν τα ερωτήματα και τις απορίες τους στους Ειδικούς. Για κάθε σεμινάριο ενταγμένο σε αυτή τη διαδικασία, θα αποστέλλεται ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του, ενημερωτικό email στους εγγεγραμμένους φαρμακοποιούς, μέσω του οποίου θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους. Σε όλες τις ερωτήσεις θα δίνει απάντηση ο ομιλητής στη διάρκεια του σεμιναρίου.

Το εναρκτήριο σεμινάριο θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 15:30, με θέμα: “ΙΔΕΕΑΦ: Δια βίου εκπαίδευση φαρμακοποιών”. Σε αυτό θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:

– “ΙΔΕΕΑΦ: απολογισμός 2018-Προγραμματισμός 2019”
Σεραφείμ Ζήκας, πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Β’ αντιπρόεδρος ΠΦΣ

– “Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην αυτοφροντίδα”
Ελένη Σκαλτσά, αντιπρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, συντονίστρια επιτροπής μοριοδότησης, καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

– “Αλόγιστη χρήση φαρμάκων: φαρμακοκινητική Θεώρηση”
Δρ Αντώνιος Αυγερινός, BPharm, Mphil, PhD, αντιπρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Υποστράτηγος ε.α., π. πρόεδρος Ε.Ε.Σ.

Χορηγός του σεμιναρίου είναι το Pharmacorner.