Για 6η συνεχή χρονιά, το ΙΔΕΕΑΦ και ο ΠΦΣ υλοποιούν το πρόγραμμα διαδικτυακών σεμιναρίων για φαρμακοποιούς (webinars), μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.ideeaf.gr

Τα διαδικτυακά σεμινάρια αυτά, αποτελούν το πιο μαζικό και επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για φαρμακοποιούς, με περισσότερα από 3.500 εγγεγραμμένα μέλη και με μέσο όρο παρακολούθησης ανά σεμινάριο μεγαλύτερο των 2.000 χρηστών.

Για το 2018 έχουν προγραμματισθεί να υλοποιηθούν 25 σεμινάρια με ενδιαφέρουσα θεματολογία, που θα είναι χωρισμένα σε πέντε ενότητες: Πρόληψη & Φαρμακείο, Διαχείριση ασθενών με χρόνια νοσήματα, Περιποίηση δέρματος και Λειτουργία Φαρμακείου. Όλα τα σεμινάρια μοριοδοτούνται από το ΙΔΕΕΑΦ, με ένα μόριο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών.

Το εναρκτήριο σεμινάριο θα διεξαχθεί σε ζωντανή μετάδοση την Τετάρτη 14 Μαρτίου, στις 15:30, με θέμα: «ΙΔΕΕΑΦ: Δράσεις 2018, Μοριοδότηση, Δια βίου εκπαίδευση φαρμακοποιών».

Σε αυτό θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα:

– «Προγραμματισμένες δράσεις του ΙΔΕΕΑΦ»
Σεραφείμ Ζήκας, πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Γεν. Γραμματέας ΠΦΣ

– «Πιστοποίηση δια βίου εκπαίδευσης φαρμακοποιών, νέος κανονισμός μοριοδότησης»
Ελένη Σκαλτσά, αντιπρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, συντονίστρια επιτροπής μοριοδότησης, καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων, Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ

– «Σπάνιες παθήσεις και ορφανά φάρμακα»
Δρ Αντώνιος Αυγερινός, αντιπρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Γεν. Γραμματέας Επιστημονικής Εταιρείας Σπάνιων Παθήσεων & Ορφανών Φαρμάκων

– «Αυτοφροντίδα – αυτοθεραπεία στο φαρμακείο»
Λευτέρης Μαρίνος, μέλος ΔΣ ΙΔΕΕΑΦ, Msc Φαρμακογνωσία Βιοδραστικών Προϊόντων, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Εθνοφαρμακολογίας, μέλος Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής.