Αξιότιμο Υπουργό Υγείας  Άδωνι Γεωργιάδη

Καβάλα 12/2/2014

Θέμα: ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ  “ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ” ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Κύριε Υπουργέ

Από χωριό σε χωριό περιπλανώνται απελπισμένοι ασθενείς και συνταξιούχοι στις πόλεις και την  ελληνική επαρχία  αναζητώντας αγροτικό ή ιδιώτη ιατρό που να μην έχει υπερβεί το οικονομικό πλαφόν συνταγογράφησης  ώστε να γράψουν  τα απαραίτητα για τη ζωή τους φάρμακα!

Τα πλαφόν των αγροτικών ιατρών αρχίζουν από τα 600( !!) ευρώ σε πολλές περιπτώσεις ,εξαντλούνται σε μια μέρα του μήνα και οι ιατροί κάθονται άπραγοι στα ιατρεία τους μη μπορώντας να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους για το υπόλοιπο του μήνα.

Η εικόνα που  θυμίζει τριτοκοσμική χώρα ,απειλεί άμεσα τη ζωή, την υγεία και προσβάλλει την αξιοπρέπεια των «περήφανων γηρατειών» της Ελλάδας , ζητά άμεση λύση .

Οι φαρμακοποιοί αναγκαζόμαστε να χορηγούμε «δανεικά» τα φάρμακά τους προσπαθώντας να τους εξυπηρετήσουμε ,ωστόσο αυτό δεν είναι δυνατόν εφ όσον κανείς ιατρός δεν έχει τη δυνατότητα  να τους χορηγήσει τις συνταγές που χρειάζονται για τα φάρμακα που χρειάζονται μηνιαίως.

Θεωρούμε ότι χρειάζεται άμεση λύση στο πρόβλημα αυτό θέτουμε την ηγεσία του Υπουργείου προ των ευθυνών της για τους κινδύνους που συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία η υπερβολή αυτού του μέτρου το οποίο αποφασίστηκε και εφαρμόσθηκε «στο πόδι» .

Μετά τιμής

 

Ανδρέας Κωνσταντινίδης

Αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας

Αντιπρόσωπος Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Κοινοπ.

Εισαγγελία Καβάλας

Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας