ΠΦΣ: ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΜΙΝΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Mε αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση του Δημάρχoυ Αθηναίων για το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων , ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, εξέδωσε την παρακάτω  ανακοίνωση :
Όπως επανειλημμένα  έχουμε τονίσει είναι απαράδεκτο το Φαρμακείο να αντιμετωπίζεται ως κατάστημα λιανικής. Η λειτουργία του φαρμακείου απαιτεί την αυτοπρόσωπη συνεχή παρουσία του Φαρμακοποιού, για λόγους δημοσίας Υγείας. Το εξοντωτικό ωράριο των 62 ωρών που επέβαλε ο κ. Καμίνης δεν εφαρμόζεται σε καμιά άλλη  πόλη της χώρας  και εγκυμονεί κινδύνους για τον ασθενή αλλά και για τον φαρμακοποιό, ο οποίος οδηγείται εκτός  από την οικονομική του εξόντωση και στην βιολογική.
Ας μην ξεχνάμε δε ότι στις ώρες αυτές έρχονται να προστεθούν οι διημερεύσεις και οι διανυκτερεύσεις. Επομένως ο Φαρμακοποιός σύμφωνα με το σκεπτικό του δημάρχου, θα πρέπει να ζει μόνο μέσα στο φαρμακείο του.
Καλούμε τον Δήμαρχο Αθηναίων να έλθει σε διάλογο τους φαρμακοποιούς  για να βρεθεί μια βιώσιμη και ρεαλιστική λύση , που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους και τους επιστήμονες υγείας.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεχίζει τις ενέργειές και τις επαφές  του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, προκειμένου να καταργηθεί το «έκτρωμα» Λοβέρδου και να αντικατασταθεί από έναν νέο, ευέλικτο και επιστημονικά αποδεκτό νόμο που θα ρυθμίζει οριστικά το ωράριο των φαρμακείων .
                      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ